Бирите на колегите
Публикувано на: 22 Дек 2016, 11:05
Реших, че ако пишем в темата за Домашната бирена борса впечатленията си от опитаните бири ще стане прекалено голяма и объркана темата. Затова отварям тази, в която ще споделяме впечатления от дегустираните бири на колегите домашни пивовари. Така, вече е факт и първата размяна на бири, за което искам да благодаря на колегата Текс, който намери време след работа да дойде до вкъщи, да се запознаем и да разменим бирички. Той ми донесе Вайцен и Ирланско червено, което в момента обаче още се газира. Сега ще споделя впечатленията си за Вайцена.
Име на бирата: Винкел Вайцен (все пак е сварена в Перник)
При наливане на бирата в чашата без утайка, същата е кристално бистра, след като се добави и утайката придобива специфичния за вайцен бирите мътен жълтеникав цвят. В мириса се долавят банани и дъвки. Газировката е на идеално ниво, пяната е обилна, фина и кемообразна, задържа се дълго време и оставя хубави следи по чашата. При отпиване присъстват същите банани и дъвки, съчетани със средно плътно тяло, което е нормално за стила.
Много добра бира е приготвил колегата, той се причислява към новобранците в пивоварството, но като за първа варка се е справил перфектно. Бирата няма никакви забележки според мен. На колегата мога само да кажа да продължава в същия дух, защото явно му се отдава
Име на бирата: Винкел Вайцен (все пак е сварена в Перник)
При наливане на бирата в чашата без утайка, същата е кристално бистра, след като се добави и утайката придобива специфичния за вайцен бирите мътен жълтеникав цвят. В мириса се долавят банани и дъвки. Газировката е на идеално ниво, пяната е обилна, фина и кемообразна, задържа се дълго време и оставя хубави следи по чашата. При отпиване присъстват същите банани и дъвки, съчетани със средно плътно тяло, което е нормално за стила.
Много добра бира е приготвил колегата, той се причислява към новобранците в пивоварството, но като за първа варка се е справил перфектно. Бирата няма никакви забележки според мен. На колегата мога само да кажа да продължава в същия дух, защото явно му се отдава