БАКТОЛ P - Калиев метабисулфид (КМБС) 100гр.

2.80лв.

БАКТОЛ P

Чист калиев метабисулфит

Цената е за 100гр. (за 500 - 1000 кг. гроздова каша)
дозата е 12гр./100кг. грозде

Антисептик - Антиоксидант - Антиоксидаза

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Е 224, според номенклатурата СЕЕ, калиев пиросулфит, калиев бисулфит, калиев анхидросулфит, са имената използвани за означаване на тази бяла пудра, която може да бъде фина като захар или едра като морска сол.

Чистота: 99% минимум
Химична формула: K2S2O5
Молекулно тегло: 222,33
Концентрация в SO2: 56% минимум

БАКТОЛ P е една от най-използваните форми на SO2 във виното, тъй като е лесна работата с него и разтварянето на този продукт. 400 g БАКТОЛ P може да бъде разтворен, в литър студена вода, което отговаря на 200 g SO2 в наличност за сулфитирането на виното.

SO2 се използва много отдавна в енологията. Макар и описван по настоящем, като токсичен в чисто състояние, модерната енология не може да го отмине, защото неговите свойства са разпространени и ценни.

АНТИСЕПТИК
В голяма доза, инхибира всяка форма на ферментация при мъстите и вината.
В малка доза, естествено селекционира микроорганизмите, които са най-благоприятни за доброто развитие при получаването на вино. Той е по-активен спрямо бактериите отколкото спрямо дрождите и в средна доза, позволява да се спре малолактичната ферментация, когато тя не е желана.

АНТИОКСИДАНТ
Свързвайки наличния кислород в мъстите и вината по-бързо отколкото другите окисляващи субстанции, той избягва покафеняването на багрилната материя.

АНТИОКСИДАЗА
Той разрушава част от оксидазите съдържащи се в мъстите и особено тирозиназата.

ДОЗИРАНЕ

БАКТОЛ P внася половината от теглото си като чист SO2. Достатъчно е да се претегли необходимото количество. Дозите силно варират според случая на употреба. Препоръчително е да се посъветвате с енолог.
Средно дозата е 12гр./100кг. грозде


НАЧИН НА ИЗПОЛЗВАНЕ

Препоръчва се да се направи предварителен разтвор на БАКТОЛ P, в малко мъст или вино. Така разпределението в количеството за обработване е по-добро, особено когато се отнася за смачкано грозде. При контакт с антоциани, SO2 ги обезцветява незабавно. Това е обратимо. Когато SO2 е свързан, цветът се появява отново.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 0.1кг.
  • 33 Брой в наличност
  • Произведено от: Marten Viallate - France


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 23 August Friday, 2013.

Вашият IP адрес е: 44.210.99.209
Copyright © 2024 beer-bg.com. Powered by Zen Cart.