Аз съм подготвил една Коп'аница по рецепна на Буша. Днес ще я мятам на гимнастически упражнения.
Re: Блажно 2018
Публикувано на: 04 Дек 2018, 14:41
от Dejmos
Според вас осолени слепи телешки черва каква годност имат? Дали мога да ползвам миналогодишни, ако са стояли само в хладилник, при температура 11°?
Re: Блажно 2018
Публикувано на: 04 Дек 2018, 15:05
от Foreigner
Доколкото си спомням, ги открихме миналата година, така че надали някой има опит. Аз съм замразил едни във фризера и в събота-неделя ще дам инфо дали стават за нещо. По принцип не било препоръчително да се замразяват... Стари - нови, не забравяйте да ги третирате с оцет и лимон (и корите нарязани), иначе със сигурност ще има нежелани аромати.
Re: Блажно 2018
Публикувано на: 04 Дек 2018, 19:02
от mirix
Заринати ли са във сол червата?. Като ги отвориш ако засмърдят в коша. То и аз съм замразил, тъй че каквото стане. После накисвам в хладка вода със оцет и сода, може и 1 глава лук да се нареже на филии.
Re: Блажно 2018
Публикувано на: 05 Дек 2018, 16:32
от Dejmos
Не са заринати, но са добре осолени, обилно поръсени със сол и в две опаковки една върху друга в хладилника. Ще ги подуша в петък дали миришат, като си ида на село.
Re: Блажно 2018
Публикувано на: 06 Дек 2018, 10:47
от Martin
От свинската смърт в Събота завлачих пикочният мехур към вкъщи. Изчистен го изкиснах в сол, оцет, вода и лук за 4 дни и снощи го напълних. 500гр свинска плешка 500гр свински гърди 40гр сол 6гр чер пипер 6гр кимион половин стрък праз 50мл уиски
Резултата е тази симпатична бомбичка окачена до луканката.
Re: Блажно 2018
Публикувано на: 06 Дек 2018, 11:02
от Dejmos
Тази сутрин ми дойде една идея за опаковане на колбаси. Пуската, бресаолата и някои други трябва да се стегнат с канап, за да запазят форма и да има как да се окачат, а оплитането с канап на кръгли и хлъзгави неща не е лесно. "Гъба" за баня или както там наричат онези цветни топки найлонова мрежа. Като се развърже се получават нклк метра фина гаца, която се разпъва до поне 20-25см в диаметър. Пъха се мръвката, два възела под и над нея, един канап и готово.
Бузи -- това са буквално бузите на прасето осолени за 10 часа в едра сол ,после едната е с подправки а другата без да видя как ще станат.После става за пекане става и за сушене замезе -аз ще ги суша.Касапа каза ,че това меезе направо хрупкало ........