От този испански салам (има го в Била) взех плесен. Никакви проблеми с еднократно напръскване при окачването. На 3-4 ден се появаяват първите петана, на 10-12 плесента е обхванала почти всичко.
Айе,и аз да се похваля: Черногоровски бабек,луканка,наденица за скара,салами (2 вида),кренвирши,панчета,бекон,солена сланина по оригинална домашна рецепта. Това от домашно черногоровско прасе и говедо хранено с spend grain от Ромбуса. Бутът на снимката е от Източно-балканска свиня. Останалите бутове на различна възраст ,са на друго място..
Почти съм сигурен, че ползвам обвивка точно от този салам. Не ми се получи.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок Малц/зърно - 120 кг. Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Точно благородната плесен не ми се получи. Три неуспешни опита. Преди дни окачих бресаола и роле Трапезица, дори не се опитах да ги оплесенявам.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок Малц/зърно - 120 кг. Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл