Перфорирана ламарина

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Re: Перфорирана ламарина

Мнениеот SDS » 03 Юни 2015, 17:37

Един бързовар изгорих така две бири загорих и сега я правя както написа Виктор по горе. Избирам си температура 62-64гр. или 65-67гр. и поддържам така 45 мин. Аз съм с оплетка от мека връзка също върши работа. Загряваш да речем до 72гр. сипваш малца и пада до към 65гр. и добре изолираш съда. Няма лъжливо дъно няма нищо само оплетка.
Наздраве! :D
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Перфорирана ламарина

Мнениеот Outcast » 10 Апр 2016, 22:18

Къде е по-малкия компромис, фалшивото дъно да е над или под крана за източване?
И в двата случая ще имам тръба или ъглов щуцер, който да смуче от дъното, но когато перфорираната ламарина е над крана няма опасност да ударя тръбичката при бъркане, защото фалшивото дъно я защитава ?
Когато фалшивото дъно е над крана обаче, ще е повече обема на течността която условно не контактува с малца при майшуване.
Американците смятат тоя вариант за по-лошия, но какво ми пречи да завъртя тая вода като промивна ?
А пък ми се иска да запазя тоя по-голям обем при варене на ракия от по-гъсти джибрита.
Та къде е по-малкия компромис ?
Outcast
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Мар 2016, 16:18

Предишна

Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron