Страница 2 от 5
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
24 Дек 2015, 11:30
от victoryvt
Не, прост строителен гипс.
Е, разбира се, нямам пред вид разни там шпакловки - прост гипс в най-дребна разфасовка.
Иначе от снабдителите на лаборатории - чист калциев сулфат е гипса.
За моя сегашен червен ейл, който вече е готов за кегиране - не съм добавял нищо.
Стана с екстракт 13.2 % и слезе до 2.9%
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
24 Дек 2015, 22:25
от almus
Колеги,виждам че озахарявате около 40-50 минути.
Това как се отразява на вкусовия профил на бирата сравнено с едночасово озахаряване?
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
05 Фев 2016, 13:34
от Bozho
Значи отивам в железарията и си купувам гипс, тъй ли. Нищо специално?
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
22 Фев 2016, 11:02
от Martin
Martin написа:Миналият месец и аз варих Червен ирландски ейл. Открадната рецепта от homebrewtalk. На никулден отиде едно 5л кегче, и предизвика фурор дори и сред не любителите на бира. Ето я и рецептата.
Pale ale - 3.6kg
Caraaroma - 500gr
Carapils - 200gr
Melanoidin - 200gr
Flaked oats - 250gr
Northern brewer 10% aa - 15gr 60min + 15gr 30min
И 200gr мед точно като почваш охлаждането
Озахаряване 40мин на 65градуса
Дрожди - S-04 стартер от стара утайка.
OG - 1.056 / 21л
FG - 1.016
Невероятен малцово меден вкус, лело сладникава.
80 точки на Biela Vrana 2016 !
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
02 Мар 2016, 21:34
от lunna
Отдавна се каня да си направя червен ирландски ейл. Спрях се на тази рецепта и в момента я бъркам. Ако сложа Челинджър вместо Нортърн брюър, дали ще стане добре? Ще ми се да опитам и английските хмелове.
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
03 Мар 2016, 09:57
от Martin
Че що да не стане с Нортърн Брюър
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
23 Мар 2016, 00:55
от lunna
Направих го. Чудна бира стана. Благодаря за рецептата.
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
24 Апр 2016, 21:42
от Ico
Здравейте на всички.
Това е първият ми пост втози форум и искам да поздравя всички и да помоля за малко помощ.
Направи ми впечатление, че в няколко рецепти за Пейл ейл не видях споменат "машаут". Това, по подразбиране ли е, или този тип бира не се нуждае от "машаут"
Поздрави,
Ицо
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
25 Апр 2016, 06:31
от rajev
Това ти е края на озахаряването затопляш до 78 градуса и слагаш край на процеса ,после следва цедкатаа и т.н.
Re: Червен ирландски ейл!
Публикувано на:
25 Апр 2016, 10:04
от Ico
Здравейте и благодаря за отговора.
Имам идея какво е "машаут", но не го видях споменат в рецептата по-горе (а и в още няколко) и затова се зачудих, дали той си се прави по подразбиране или изобщо не е включен?