Re: Моята първа бира, моля за оценки и съвети
Публикувано на: 15 Ное 2015, 12:37
Здравейте,
Искам да се похваля че днес със комшията имаме много балончета . Надявам се да се получи и бира. Ще снимам като имам резултати.
Отделно имам толкова въпроси а не знам от къде да почна. Ще нахвърля няколко на бързо.
1. В момента подготвям да си поръчам отново съставките. Колко е срока на годност на вече смлян малц и на отворено шишенце със дрожди?
2. Сложих бирата да ферментира на 1040 плътност. Как да го сметна колко точно % захарност е?
3. Посъветвайте ме кой казан да си взема 40л. или 50л..
4. Kакъв газов котлон ще е достатъчен?
5. За тези съдове коя серпентина да си взема?
6. Аз си падам по светла и не много горчива бира, както и вайцен. Къде мога да намеря нещо като сборник с рецепти.
7. Има ли регулярни срещи на домашните пивовари, където мога да дойда и да питам и досаждам, като първокласник
Благодаря!
Искам да се похваля че днес със комшията имаме много балончета . Надявам се да се получи и бира. Ще снимам като имам резултати.
Отделно имам толкова въпроси а не знам от къде да почна. Ще нахвърля няколко на бързо.
1. В момента подготвям да си поръчам отново съставките. Колко е срока на годност на вече смлян малц и на отворено шишенце със дрожди?
2. Сложих бирата да ферментира на 1040 плътност. Как да го сметна колко точно % захарност е?
3. Посъветвайте ме кой казан да си взема 40л. или 50л..
4. Kакъв газов котлон ще е достатъчен?
5. За тези съдове коя серпентина да си взема?
6. Аз си падам по светла и не много горчива бира, както и вайцен. Къде мога да намеря нещо като сборник с рецепти.
7. Има ли регулярни срещи на домашните пивовари, където мога да дойда и да питам и досаждам, като първокласник
Благодаря!