Hoppy..Sour?

Модератор: Martin

Hoppy..Sour?

Мнениеот KpaTyH » 10 Яну 2018, 21:27

Някой с опит за нещо кисело( но не прекалено ), охмелено ( тук може прекалено )? Рецепта ?
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Hoppy..Sour?

Мнениеот Martin » 11 Яну 2018, 10:08

Трудна работа. Първо че хмела не позволява на някои бактерии да се развиват, и второ трудно се балансира охмеляването с киселяците. Но не е невъзможно. Скоро пих един киселяк сухо охмелен с Галакси, беше доста добро.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Hoppy..Sour?

Мнениеот KpaTyH » 11 Яну 2018, 14:45

Четох различни неща в нета и се обърках. След озахаряване, да ври за 10 мин.,после заразяване с лакто...като падне пх да стане кисела, пак варене и хмел вече...
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Hoppy..Sour?

Мнениеот Martin » 11 Яну 2018, 15:24

Така правих Берлинер. Но това става само за лакто бири, не и за брет и педо, там трябва отлежаване с месеци.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен


Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron