бирена мая

Модератор: Martin

Re: бирена мая

Мнениеот pawka1213 » 10 Апр 2013, 22:53

искам да попитам какв вид мая мога да използвам за бира от пшениче малц.
pawka1213
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 7
Регистриран на: 28 Мар 2013, 18:59

Re: бирена мая

Мнениеот victoryvt » 11 Апр 2013, 09:17

Safbrew WB-06
Това е за пшенични бири.
Не забравяй че те не са изцяло от пшеничен малц, а поне 50/50 с ечемичен светъл.
Т.е. това е бира от типа Вайцен - Хефевайцен, Кристал-Вайцен, Дункел-Вайцен, Вайцен-Бок и т.н.
Има особен вкус и не е лошо първо да изпиеш една комерсиална такава, за да добиеш представа - примерно Болярка-Вайс, Калтенберг-Хефевайцен, Каменица пшенично и др.
Във вкуса се долавят банани, дъвка и е леко по-кисела. За лятото е чудесна освежаваща напитка. Особено Хефевайцена - това е бира със задължително сервиране заедно с дрождевата утайка, която променя коренно вкуса.

Наздраве !
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: бирена мая

Мнениеот mirix » 11 Апр 2013, 09:21

Смело напред. аз си бях събрал материалите , но сварих първата си бира чак след половин година
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Предишна

Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron