Нискотемпературен тест на Нотингам

Модератор: Martin

Re: Нискотемпературен тест на Нотингам

Мнениеот rajev » 25 Фев 2015, 18:19

Добавях Нотингам за бутилковата ферментация(газировка).
А относно основните дрожди с които ферментирах(даймънд) съм сигурен , че е имало много малко устанали защото бирата лагеруваше на студено и беше откалявана 2 пъти до много добро избистряне.Сега в бутилките също е бистра ако я видиш ще кажеш че е филтрирана обаче много нестабилна утайка и в чашата става малко като вайцен.Или ако си сипя в чашата внимателно около 350мл внимателно се наслаждавам на идеално бистра бира обаче като си долея става малко боза.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Нискотемпературен тест на Нотингам

Мнениеот victoryvt » 26 Фев 2015, 09:25

Ми за следващия подобен опит - вземи едни от специалните за бутилкова газировка : Маури брю Draught, или Safbrew F-2 и би трябвало да залепнат за дъното като с лепило :D
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Нискотемпературен тест на Нотингам

Мнениеот rajev » 26 Фев 2015, 16:47

Ще ги пробвам при следващата варка да видим как работят тези маури брю. ;)
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Предишна

Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron