Страница 1 от 1

Трайност на смления малц

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2015, 22:26
от BBB
Здравейте, след доста месеци четене и няколко малки варки, най-сетне реших да се регистрирам 8-) Първото ми мнение ще е един наглед глупав въпрос, но засега нещо не му намирам отговор.

А именно- колко време след като бъде смлян, малцът не губи качествата си и може да се използва за варене?

Re: Трайност на смления малц

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2015, 23:22
от nikolay.illov
Добре дошъл колега!

http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=42&t=2655

Ето тук има изчерпателен отговор по този въпрос.

Re: Трайност на смления малц

МнениеПубликувано на: 06 Яну 2015, 00:30
от dakobow
Добре дошъл колега, имам смлян малц от година и повече, мисля че беше някой от карамелените, държа го в найлонова торба и след това в пластмасов бидон с херметичен капак.Понеже се ползва по малко ми се застоя, не съм усетил осезаема промяна, но както казват колегите избягвай тази практика, поръчваш и направо вариш!
Наздраве!

Re: Трайност на смления малц

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2015, 20:13
от BBB
Благодаря за инфото! Беше ми доста полезно, тъй като си е доста важно дали ще се озахари нещо в тенджерата или само ще си варя каша :mrgreen: