Страница 2 от 2

Re: първи опит/количество/захарност

МнениеПубликувано на: 23 Май 2015, 21:54
от bojo
Малцов екстракт едва ли имаш под ръка за да повишиш плътността. Друг вариант според мен е бърза малка варка с висока плътност, но май са излишни главоболия. По-добре си пий по-слаба бира и я сравни с тази от първата варка да установиш разликите :) .

Re: първи опит/количество/захарност

МнениеПубликувано на: 23 Май 2015, 22:03
от busy2
Ако не води до разваляне/вкисване ще си я изпия. Колко му е :)

Re: първи опит/количество/захарност

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2015, 17:10
от busy2
здравейте,

да се похваля че вече съм на четири варки и се изправям пред един сериозен проблем - не знам какъв е вкуса на бирата три седмици след варенето, защото тогава вече е свършила! хахаха .., а народа вече се облизва и пита кога ще е следващата почерпка.. и така.
Та май ще се мисли в посока увеличаване на капацитета :)

Re: първи опит/количество/захарност

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2015, 19:52
от 5th-hokage
Това си е патологията на хобито - много пиячи малко помагачи :)

Re: първи опит/количество/захарност

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 15:43
от daniel.trifonov
А то и другото е патология - увеличаването на обема варката.
Много хора, включително и аз, започват с 2-3 литрова варка на котлона. После идва 20 литровата, а къде му е края - всеки според силите и помагачите. :clap:

Така че, колега бизи2, си помисли колко ще е обема на по-голямата ти варка и направо го удявои :whistle: