Прекалена газировка

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Прекалена газировка

Мнениеот KpaTyH » 19 Фев 2016, 12:41

Това за цеденето и аз не го знаех. И аз цедя с марля, която е кисната в окорон, защото при прехвърлянето от ферментатора в друг съд на бирата, колкото и да внимавам прехвърлям някой друг парцал от утайката
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Прекалена газировка

Мнениеот svetlo » 21 Фев 2016, 01:57

Явно при всеки е различно - на Мартин му се получава като пластелин, на Кратун му става на парцали, а при мен седи като фина тиня - явно зависи от географското положение и климатичните особености :)
svetlo
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 87
Регистриран на: 12 Сеп 2015, 18:30

Re: Прекалена газировка

Мнениеот asenr » 22 Фев 2016, 19:13

От моя скромен опит утайката зависи най-вече от типа бира и дрождите. Ейл с Нотингам е като маджун, а вайцен с WB-06 е голяма мътилка. Другите тепърва ми предстои да ги изследвам :)
В съотношението цена-качество бирата на аванта е без конкуренция :obscene-drinkingcheers:
Аватар
asenr
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 191
Регистриран на: 19 Ное 2015, 21:42
Местоположение: с. Ковачево, общ. Сандански

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron