Страница 2 от 2

Re: Прекалена газировка

МнениеПубликувано на: 19 Фев 2016, 12:41
от KpaTyH
Това за цеденето и аз не го знаех. И аз цедя с марля, която е кисната в окорон, защото при прехвърлянето от ферментатора в друг съд на бирата, колкото и да внимавам прехвърлям някой друг парцал от утайката

Re: Прекалена газировка

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2016, 01:57
от svetlo
Явно при всеки е различно - на Мартин му се получава като пластелин, на Кратун му става на парцали, а при мен седи като фина тиня - явно зависи от географското положение и климатичните особености :)

Re: Прекалена газировка

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2016, 19:13
от asenr
От моя скромен опит утайката зависи най-вече от типа бира и дрождите. Ейл с Нотингам е като маджун, а вайцен с WB-06 е голяма мътилка. Другите тепърва ми предстои да ги изследвам :)