Страница 2 от 2

Re: Сайдер

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2017, 00:43
от Dejmos
Аз лично правя ЯМКФ и киселината пада до приемливи нива. Още повече че млечната киселина е по-мека от ябълчената. А ако трябва и малко сладост - стевия или друг неферментируем подсладител. Но внимателно и с предварителни тестове, че някои от тях са много по-сладки от захарта.

Re: Сайдер

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2017, 10:38
от petiomalchev
И аз вече съм в играта. Снощи заложих 5л. сок LaVita 100 грама тръстикова захар и 5 гр. Нотингам.
Начална плътност 14%. Днес сутринта клапанът бълбукаше.
DSC_4465.JPG

Re: Сайдер

МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2017, 10:33
от petiomalchev
Сайдерчето16 дни стоя в бутилката за ферментация 1 ден охлаждане. Бутилирах с 8гр. тръстикова захар и 1 чаена лъжичка стевия на литър.

Re: Сайдер

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2017, 00:12
от Dejmos
Дано тази стевия да не е била чиста. Иначе ще е прекалено сладък. Аз слагах по-малко от 1 хапче на литър.

Re: Сайдер

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2017, 18:41
от petiomalchev
Не издържах и го пробвах 3 дни след бутилирането не се е газирал още добре но е с отвратително сладикав вкус. :(
Направо го развалих, явно е истинска стевията. Преди бутилирането го вкусих не беше толкова гаден.
Явно трябваше да сложа само една чаена лъжичка на 5 литра.