Re: Някой правил ли е клонинг на Гинес?
Публикувано на:
18 Яну 2018, 17:45
от Martin
Ползва се нормален не-малцуван печен ечемик. Винаги го ползвам за стаут или червен ейл. Разбира се че се мели.
Ечемични ядки може Виктор да ти вземе от брауланда, или потърси из био магазините. Или ги замести с пейл ейл малц просто.
Re: Някой правил ли е клонинг на Гинес?
Публикувано на:
18 Яну 2018, 21:23
от lhristov
Оу, благодаря колега Lombardo!
За мен просто, до днес molted, malted, melted ми бяха едно и също. Професионално изкривяване.
Добре че попитах! Благодаря!
И... да, и аз когато използвам печен ечемик го меля. Просто думата...
Та, ще потърся ечемични ядки във веригите. Ако не намеря, смятам да го заместя с прост ечемик. Ще го смеля, поваря 15-20 мин. във вода 1:4 да кажем, ще добавя още вода за майша, ще дозагрея, ако трябва, и ще шибна основните малцове. И си малцувам. Ще стане. Що не? Е, може би ще е мой клонинг на Гинес, но какво от това?
Трябва да се експериментира!
А ако Виктор скоро поръчва от Брауланда, ще се включа. Няма проблем. Той пък, не ми взима пари за доставка. Що? Ми не знам.