Страница 1 от 2
Сайдер от кайсии
Публикувано на:
09 Юли 2017, 10:00
от dr_slavov
Тази година в североизточна България за кайсиите беше страхотна. Баща ми има дърво което просто ще се счупи от плод. Вместо да започнат да правят компоти които до година да свари на ракия, ми се искаше нещо различно. Та въпроса ми е възможно ли е сайдер от кайсии?
Това което ме вълнува:
- трябва ли да се маха обвивката.
- след като ги смеля да ги цедя ли? Или може би след ферментацията, така няма да загубя захари.
- трябва ли да се разреди пюрето което ще се получи? Струва ми се, че ще бъде доста гъсто. От друга страна ако го разредя ще падне захарноста.
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
09 Юли 2017, 19:46
от cervesa
Хубава ракия става от кайсии...
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
10 Юли 2017, 09:00
от Dave Lombardo
Председателят приключи полемиката
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
10 Юли 2017, 09:45
от Martin
Председателя ме изпреварил... Недей хабя кайсиите за сайдер, ами бум в бидона и за ракия.
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
10 Юли 2017, 10:44
от dr_slavov
За ракия бол. Даже вече ферментират. Идята беше за малък експеримент. 7-8кг не повече.
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
10 Юли 2017, 10:47
от Martin
Направи ги на ушав, и после в някой дубел или нещо друго белгийско.
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
10 Юли 2017, 11:05
от dr_slavov
Под ушав имаш предвид сушени предполагам? Обмислям го.
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
11 Юли 2017, 22:53
от petiomalchev
Една АПА свтла с палле але и карапилс и с послевкус на кайсии също ще е много приятна бира.
Пробвах подобна рецепта с малини но много топло времето и US-05 удариха на вайцен.
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
12 Сеп 2017, 10:21
от coollife
Любимата ми
Re: Сайдер от кайсии
Публикувано на:
01 Юни 2018, 16:23
от ultrashock
За кой стил ще е подходяща кайсията? Много обичам този плод и ако мога бих го вложил и в бира. Има ли някаква специфика за влагането или миеш, режеш, махаш костилката и вариш?