Обучителен курс - 1 19.05.18
Публикувано на: 25 Апр 2018, 13:09
Обучителен курс -1 част ще се проведе на 19.05.2018 от 10:30ч в пивоварна Ромбус и ще включва следните панели:
10:30 - Начален курс "Нехарактерни вкусове и аромати в бирата" - обучението включва запознаване с основните техники на дегустиране на пиво, запознаване с групите нехарактерни аромати, дегустация на пет основни нехарактерни аромата в пивото, определянето им и начини за описване. Лектор: Темелко и Стойчо Пампови
12:00 - Лекция 3 - Изолиране, съхранение на мая, работа с чиста култура - лекцията включва запознаване с теоритичните основи на работата с чиста култура, необходими уреди, пособия и реактиви; практическа работа с микроскоп и хемоцитометър; работа с петриеви стъкла, агар и колонии в тях; размножаване на клетки и стартери. Лектор: д-р Радослав Славов
13:00 - Лекция 4 - Температурен контрол на ферментацията - лекцията включва запознаване с необходимостта от температурен контрол на ферментацията и отлежаването на пивото, видове и форми на ферментатори - предимства и недостатъци; ферментатори в домашни условия; начини за кондициониране на различните видове ферментатори; примери за домашни системи за контрол на ферментацията и отлежаването на пивото. Лектор: Стоян Нинов
14:00 - обяд и свободни дискусии
Брой участници: 25
Цена за членове на АДПБ - 15лв
Цена за външни участници - 50лв
Цената е с включен обяд.
Записвания на адрес: https://goo.gl/forms/dUlSIkESWxmTyhd93 до 15 май
10:30 - Начален курс "Нехарактерни вкусове и аромати в бирата" - обучението включва запознаване с основните техники на дегустиране на пиво, запознаване с групите нехарактерни аромати, дегустация на пет основни нехарактерни аромата в пивото, определянето им и начини за описване. Лектор: Темелко и Стойчо Пампови
12:00 - Лекция 3 - Изолиране, съхранение на мая, работа с чиста култура - лекцията включва запознаване с теоритичните основи на работата с чиста култура, необходими уреди, пособия и реактиви; практическа работа с микроскоп и хемоцитометър; работа с петриеви стъкла, агар и колонии в тях; размножаване на клетки и стартери. Лектор: д-р Радослав Славов
13:00 - Лекция 4 - Температурен контрол на ферментацията - лекцията включва запознаване с необходимостта от температурен контрол на ферментацията и отлежаването на пивото, видове и форми на ферментатори - предимства и недостатъци; ферментатори в домашни условия; начини за кондициониране на различните видове ферментатори; примери за домашни системи за контрол на ферментацията и отлежаването на пивото. Лектор: Стоян Нинов
14:00 - обяд и свободни дискусии
Брой участници: 25
Цена за членове на АДПБ - 15лв
Цена за външни участници - 50лв
Цената е с включен обяд.
Записвания на адрес: https://goo.gl/forms/dUlSIkESWxmTyhd93 до 15 май