Страница 6 от 11

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2014, 08:19
от mirix
IMG_20140919_230347.jpg

IMG_20140919_230519.jpg

IMG_20140919_230512.jpg

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2014, 20:49
от alvinator
Миналата седмица направих голям (малък?) шлем - Гларус, Диво Пиво и Бял Щърк.
Първите две ги пия често.
Новата версия на Белия щърк ми хареса много. Не като за 5.50 лв., но все пак.

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2014, 08:49
от nnakov
victoryvt написа:Айде сега пък чашата ми крива ...
А дрождите в бутилката наистина са живи !
Сложих в събота 100мл. мъст от 10гр. сух екстракт и 100мл. вода (след обработка в микровълнова и охлаждане) и днес вече има пяна.
Жалко че вече няма да правя лагери, времето не позволява.
Ще пробвам да ги замразя с глицерин за догодина. Или по-простия вариант - като дойде лагерно време ще си купя още един Бернард :)


... а на каква температура получи тази ферментация?

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2014, 10:45
от vsd
Вчера вечерта пих наливен Гларус в Халбите. Да си кажа честно, много се разочаровах. Няма нищо общо с бирата в началото. Не беше бистра, което не е кой знае какъв проблем, но показва че в нея има нщо различно, аромата никакъв го нямаше и нямаше нищо общо с първия гларус, вкуса не беше добър, като че ли беше тръгнала леко да вкисва. Като цяло беше доста зле.

Надявам се, че това е временен проблем с нагаждане на технологията заради по-голямото търсене и че ще наравят бирата каквато беше в началото.

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2014, 12:17
от cervesa
vsd написа:Вчера вечерта пих наливен Гларус в Халбите. Да си кажа честно, много се разочаровах. Няма нищо общо с бирата в началото. Не беше бистра, което не е кой знае какъв проблем, но показва че в нея има нщо различно, аромата никакъв го нямаше и нямаше нищо общо с първия гларус, вкуса не беше добър, като че ли беше тръгнала леко да вкисва. Като цяло беше доста зле.

Надявам се, че това е временен проблем с нагаждане на технологията заради по-голямото търсене и че ще наравят бирата каквато беше в началото.


Вероятно ,проблема е в съхранението,допреди да започне наливането.Това е проблем на крафт бирите и затова винаги е добре да се пият и дегустират на мястото на произвеждане (абсолютно свежи).За да се транспортират и продават на разстояние е въпрос на професионална технология......

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 14 Окт 2014, 11:51
от almus
В кои халби си я пил колега? Аз съм доволен от качеството в халбите на ул.Три уши и на Черковна.Иначе бирата определено е леко променена според мен.Не е така наситен и балансиран малцовия вкус.
Купувах я от Beerbatoff на ул.Позитано и там беше без нотки на лошо съхранение, вкисване през повечето време.Когато кега е на ден, два е супер бирата, но престои ли вкуса се скапва..
Но магазина вече не работи..Предполагам, че зимата ще можем да я пием само в Халбите..

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 14 Окт 2014, 15:13
от victoryvt
Беербатоф , както и Бербатов вече не "играят" в национала.
:lol:
Ако ме разбираш.

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 16 Окт 2014, 08:47
от vsd
В Халбите на Черковна я пихме

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 16 Окт 2014, 12:21
от sk1916
Потвърждавам мнението на колегата vsd, защото останах със същите впечатления от "Гларус" в Халбите на "Черковна" точно по това време, за което и той казва. Най-вероятно дори на един кег да сме попаднали.

Re: Бирите, които опитваме

МнениеПубликувано на: 16 Окт 2014, 15:30
от almus
Наиграха ли се Beerbatoff?? Много бързо...Сякаш само "Гларус" -а се продаваше от наливните бири.
За нашата мизерна страна подобни магазини са обречени .И сега от къде ще купувам любимата бира??