Не малцувани суровини

Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.

Модератор: Martin

Re: Не малцувани суровини

Мнениеот Martin » 28 Авг 2019, 11:58

Bones написа:Малко наблюдения.

С пареното жито става такова желе маша, че промивах като накиснах торбата с малца директно във водата за промиване. И пак беше зор...

Също за тея белгийски дрожди. Не слагайте много захар за бутилковата, че последните две, три бири ми умиха очите. В мазето вече е 22 градуса.


За това при използването на немодифицирани зърна се минава през всички паузи.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Не малцувани суровини

Мнениеот Bones » 28 Авг 2019, 12:37

Минах всички паузи. С пшеничните ядки и сурово жито досега не съм имал проблем, но тук блъснах гредата. Затова предупреждавам, за да няма и други изненадани.
Bones
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 126
Регистриран на: 30 Авг 2015, 10:06

Предишна

Назад към Материали и суровини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron