Направих си съд с воден клапан, кран и т.н. за 25-30л. Очаквам утре или вдруги ден да ми дойде 30л. тенджера. В къщи температурата в момента варира 22-24 градуса, а и един приятел ми спретна термокутия от 5 см. фибран за всяка евентуалност, така, че с ферментацията няма да имам проблем. Ще пробвам тези дни да видя може ли да се измъдри нещо, ако ли не ще му врътна малцово уиски и готово
Високоалкохолните са ми позната територия. Но ще продължа и с бирата де, колко пари набутах за оборудване- няма да остане сираче я. Лошото е, че лятото нямам нито време, нито условия за варене на ечемик, но ще дойде есента, зимата, пролетта- и тогава ще видим кон боб яде ли, и магаре стока ли е. Ако видя, че с това не става, може да врътна някое китче за жените за лятото, или комбинирана варка с китчето, варианти има.