Страница 1 от 1

Doppelbock

МнениеПубликувано на: 21 Ное 2016, 11:45
от Martin
Начална плътност (OG): 1.06 (°P): 15
Крайна плътност (FG): 1.012 (°P): 3
Алкохол (ABV): 6.30 %
Цвят (SRM): 11
Горчивина (IBU): 19

Малц:
56% -Viena malt - 3кг
19% -Munich malt - 1кг
19% -Pils malt - 1кг
5% -Melanoidin - 0,3кг
1% -Печен ечемик - 0,05кг

Хмел:
40гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 60мин

Озахаряване
@65°C за 45мин
@72°C за 15мин


Дрожди:
Даймънд (Diamond) Лагер - 11гр / стартер /

Ферментация 12°C / 8 дни (или докато стигне 5°P)
Диацетилна пауза 20°C / 24 часа (или докато стигне 3°P)
Вторична 7°C / 10 дни