Варка №26
Алкохол - X%. IBU - Х%. Цвят - светъл. Аромат - X.
Материали:
Малц - 7 кг. Pale Ale Malt (Светъл малц) - Гърция
Вода - 45л.
Хмел от 3 варки сухо - една Magnum и две Citra
Дрожди - Safbrew Abbaye (BE-256) утайка от предната варка.
Добавки - 10 гр. Ирландски мъх
600 гр. Едри кристали карамелизитана захар Brawn candy cristals на Passiflora
Озахаряване: 60 мин. 68С /загряване 1/3 от общото количество вода (21л.) на 74С и добавяне на малца/
Калкулатор за изчисляване на температурата на водата тук.
Преди промиването повишаване на температурата до 76С чрез добавяне на вряля вода.
Промиване с вода 78С до 40л. пивна мъст.
Варене 1ч.
Хмел:
40 мин. Magnum от сухо охмеляване.
10 мин. Ирландски мъх + 2 пакетчета Citra от сухо охмеляване + Захар
Начално количество бирена мъст 40л. - 11% плътност
След преключване на варенето добавих трапезна вода /да се напълни цялата тенджера около 2-3л./
IBU Х%
IBU калкулатор
Охлаждане на пивната мъст до 27С.
Дрожди:
Safbrew Abbaye (BE-256) утайка от предната варка.
Заложени във ферментатора 35л.
Плътност /захарност/ 13%