Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

Свободни теми за разведряване и усмивки.
Вицове, карикатури, смехории.

Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

Мнениеот Dejmos » 01 Юли 2018, 20:24

Искам да сложа диспенсер за топла и студена вода в кухнята, но нямам много място във височина, само 60см. Искам и да е компресорен, другите не се справят добре с охлаждането. При тази височина няма място за бутилка.
Има вариант - продават се диспенсери с филтри, които се "захранват" направо от водопровода, но те са доста скъпи.
Върти ми се в главата да преработя някак един нисък компресорен диспенсер, за да го свържа към водопровода след филтър.

Някой има ли идеи за реализацията? Аз имам, но търся различни гледни точки.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

Мнениеот dr_slavov » 02 Юли 2018, 13:07

Диспенсъра е с резервоар вътре (около 2л). Ако успееш да го херметизираш от горната страна където влиза бутилката, след това е лесно. Монтираш му един нипел и направо мека връзка. Със сигурност ще трябва да има регулатор на налягането. Не мисля, че системата (резервоар, кранчета и т.н.) ще издържи на 3-4 бара, колкото е налягането във водопровода.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Преработване на диспенсер (нищо общо с бирата!)

Мнениеот Dejmos » 04 Юли 2018, 06:39

Мислех нещо подобно. Филтър за хладилник, след него редуцир вентил, настроен на минимум (намерих за 1,2 бара) и в диспенсера. Но има два проблема - докато не го купя, няма да знам каква е конструкцията вътре, може да се окаже трудно или невъзможно да го херметизирам. По-важно и опасно е възможността за теч. Ако пробие някъде... Ще ми трябва датчик за протичане и някакъв електрически вентил.
Но ако тръгн в тази посока, направо всичко да е с датчици и електроника.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13


Назад към Веселба

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron