Една идея, която бълбука в главите ни над година започва да придобива очертания. А именно провеждане на серия лекции за по-специфични теми в пивоваренето като работа с дрожди, обработка на вода, подкиселяване на майш и тн.
Те имат за цел както да се вдига нивото на знания и умения на бирения готвач, така и да направи малко по-жива връзката между нас - аман от онлайн
Разбира се за да не стане говорилня, обсъдихме предложението на общото събрание и след дискусия се достигна до следния формат:
-тук в тази тема ще се гласува за различни теми, като за целта може да се използва следния формуяр: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... sp=sf_link
-във формулярът има само някои набелязани теми, като всеки може да добави тема която му е интересна и не присъства в списъка
-осемте най предпочитани теми ще се разпределят през годината - по една на месец (без летните месеци) за да има достатъчно време презентиращите да се подготвят. Графика ще бъде качен в календара на асоциацията.
-лекторите-членове на асоциацията сами ще избират коя тема да представят
-ако по дадена тема има голям интерес, но няма желаещи да я поставят, може да се обсъди да се покани външно лице, компетентно по темата и при какви условия може това да стане
-лекциите са отворени за посещение от всички желаещи, като посетителите, нечленуващи в Асоциацията на домашните пивовари в България ще заплащат такса за участие, която покрива направените разходи по презентацията.
И те така...
оценки няма да се пишат
поздрави Стоян