Всъщност - експеримента го направих, защото я загорих и ми е все тая какво ще стане. Загорялото се усеща, та - каквото и да стане с ферментацията и отлежаването - все ще ми е дерт. За кудош, то пък взе че всичко си стана добре. Жалко ... Щеше да е достойна за състезание.
Жалко, от загорялото отърване няма. И след 6 месеца пак ще си мирише на загоряло. Имам подобен лош опит за нещастие. Иначе е добре, да се знае от всички, че при ниски температури, дрождите от пакетче работят.
Привет,темата ми стана интересна..че и занимавката ми в момента ,/по това време на годината с тия градуси/ е лагер който успях да го накарам да ферментира на градуси между 8-10C.Явно нещата ще се получат макар че имах притеснения относно ферментация. показанията ми OG 16.5% на рефрактометър / малко я попреварих/ заквасена е с *mauribrew LAGER 497 - насипни 11гр.* надявам се че ще се получи добро питие ,Наздраве...!!!
да стартер задължително ,направих го на 15 C / на външна температура / 30-40 мин преди да заквася ...след първите 20-24 часа направиха пяна ...започнаха да работят това ми е втора варка с цел *лагер* и се учудвам на ниските температури на който се работи...10-15C