Малко инфо за различните видове малц и за какво се прибавят
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Malts_ChartСамия сайт
http://www.homebrewtalk.com/ е пълен с полезна информация, има може би един от най-големите форума за домашни пивоварене, рецепти, уики, информация за малца, за различните стилове бира и много други. Има доста добри статии
http://www.homebrewtalk.com/entries/. Няма да пускам линк, към всяка секция по отделно, ще се ориентирате от първвата страница, но като цяло сайта е супер полезен.
Следващия линк е таблица с това, кой малц с кой може да се подмени или по-скоро как си кръщават малцовете различните проиводители
http://brew.is/files/malt.htmlПускам линк към два калкулатора за това колко захар, глюкоза, уорт и т.н. да използвате за да газирате достатъчно бирата в бутилките
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipa ... ation.htmlhttp://www.tastybrew.com/calculators/priming.htmlЛинк към книгата на Джон Палмър, мисля че е много добра за хората като мен, които сега започват
http://www.howtobrew.com/intro.htmlКласификация на различните видове бира с описания, какви малцове има в тях и т.н.
http://www.bjcp.org/2008styles/catdex.phpРецепти от BeerTools, има повече от 11500
http://www.beertools.com/library/index.php