Ето и резултата от зърненото пивоварство.
Плътен малцов вкус и приятен хмелен аромат с добавка на ароматите от белгийските дрожди, характерни за вайс бирите, плюс лека приятна горчивина. Бирата е изключително пивка, благодарение на ниско-минерализираната изворна вода "Предела", която използвах.
Истинско удоволствие за сетивата!
Жалко, че е вече на свършване...
Първата бира я усетих в главата, а след втората ми стана топло.
Начална захарност преди ферментация 12,5 захарни градуса.
Захарност на готовата бира преди консумация - показание на рефрактомера 5 захарни градуса.
След справка с таблицата за корекция, поради наличието на алкохол, се получават реални 0,3 захарни градуса.
Ако смятам правилно, 12,5 - 0,3 = 12,2.
12,2 * 0,51 = 6,22% алкохол.
Така ли е?