Мерцен / Октоберфест

Съдържа заключени теми с проверени и дали добри резултати рецепти за домашна бира, както и свободно достъпни теми в които потребителите да предлагат за одобрение свои или открити от някъде рецепти.

Модератор: Martin

Re: Мерцен / Октоберфест

Мнениеот victoryvt » 24 Мар 2014, 09:52

7 денонощия от заквасването вече имаме приключена диацетилна пауза. Утре ще го местя в друг бидон за лагеруване.
Екстракт - някъде между 2.5 и 3 % Плато.

PIC243.jpg


С рефрактомер показва 6.8-6.9 което след прилагане на таблицата за корекция от 13% начален екстракт дава точно 2.8%
Мисля си че и по време на лагеруването ще падне още до около 2.5
На вкус е без забележими проблеми, оставя лек горчив послевкус. Усеща се малцовия вкус. Цветът е кехлибарен и вече отива на избистряне.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Мерцен / Октоберфест

Мнениеот victoryvt » 07 Май 2014, 18:51

След месец и нещо отлежаване :


PIC267.jpg
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Мерцен / Октоберфест

Мнениеот koftyto » 04 Ное 2018, 18:51

Аз врътнах нещо подобно миналият месец. Много приятно ейлче се получи.

Малц:
Munich Malt - 1,5 kg
Virna Malt 1,5 kg
Pale ale malt - 1,2 kg

Озахаряване 45 мин на 65-66 градуса + 15 мин. на 72.

Хмел:
Hallertau trad. - 35 gr @ 60 min.
Hallertau trad. - 15 gr @ 10 min.

Дрожди Nothingham 11gr.
OG-14
FG-4
Прикачени файлове
octoberfest.jpg
koftyto
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 30
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32

Предишна

Назад към Проверени рецепти за домашна бира

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron